Kuka on Konsta?

Olen Konstantin Kouzmitchev, lyhyemmin Konsta, ja työskentelen tällä hetkellä Rud Pedersenillä projektinjohtajana. Samalla viimeistelen diplomi-insinöörin opintojani Aalto-yliopistossa tuotantotalouden laitoksella. Lisäksi arkeeni kuuluu sulkapallon pelaamista, dekkareita ja poliittisia omaelämäkertoja sekä rutkasti saunomista.

Olen 25-vuotias Joensuusta kotoisin oleva paluumuuttajaperheen lapsi. Minua ei ole kuplassani ikinä osattu kannustaa yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen, vaan olen joutunut etsimään kipinäni itse. Koulussa ja vapaa-ajalla ennakkoasenteet, kiusaaminen ja syrjintä olivat läsnä koko lapsuuteni ajan. Huolimatta siitä, että olen syntynyt ja asunut Suomessa koko ikäni. Rasismi on valitettavasti yhteiskunnassamme edelleen todellisuutta.

Minulla kävi kuitenkin tuuri. Perhe, kilpauintiharrastus ja paras ystäväni tarjosivat turvaa ja tukivat valtavasti. Olen luonnostani utelias ja ahkera ja sain hyviä arvosanoja. Nämä tekijät mahdollistivat paikan helsinkiläisestä lukiosta, johon pitkän epävarmuuden jälkeen uskaltauduin hakemaan. Muutin yksin suureen Helsinkiin 15-vuotiaana ja aloitin opinnot Ressun lukiossa.

Rakastuin heti Helsingin kansainväliseen ison maailman ilmapiiriin.

Lukion jälkeen varusmiespalveluksen aikana uskallukseni lähteä mukaan aktiiviseen vaikuttamiseen heräsi. Suoritin varusmiespalvelukseni reserviupseerikurssin jälkeen Ruotuväessä, jossa pääsin tekemään uutisia kaikille Suomen varusmiehille ja maanpuolustuksesta kiinnostuneille. Sinä aikana opin valtavasti viestinnästä ja Puolustusvoimista valtakunnallisena vaikuttajana. Varusmiespalveluksen jälkeen reservin vänrikkinä kotiuduttuani aloitin tuotantotalouden opinnot ja aktivoiduin vaikuttamaan yhteiskunnan eri sektoreilla.

Yliopistossa olen löytänyt itseni yhä uudelleen toinen toistaan mielenkiintoisimmista projekteista: opiskelijapolitiikasta, startupekosysteemistä ja työelämästä. Olen tehnyt opintojeni aikana pääomasijoittamista, viestinnän johtamista, poliittisen vaikuttamisen koordinaatiota, ihmisten johtamista ja paljon muuta. Olen työskennellyt muun muassa Slushilla, Maki.vc:llä ja PwCllä.

Viime vuonna pääsin johtamaan suomalaista ylioppilasliikettä Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtajana. Vuoden aikana teimme tuloksellista edunvalvontaa, kun saimme itsellenikin tärkeä tavoite eli opiskelijoiden opintotuen tulorajat korotettua pysyvästi 50%. Vuoden aikana pääsin tutustumaan kattavasti suomalaiseen yhteiskuntaan ja palo vaikuttamiseen kasvoi entisestään. Olin mukana muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niiniston järjestämissä Kultaranta-keskusteiluissa, jossa syvennyimme ajankohtaiseen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan.

Nyt olen poliittisen urani ja elämäni jännittävimmän haasteen edessä. Se innostaa valtavasti.

Tiivistän tarinani kokemukset kolmeen syyhyn, että miksi olen ehdolla kansanedustajaksi sekä yhteen syyhyn miksi olen ehdolla Helsingistä:

1) Uskon mahdollisuuksien tasa-arvoon. Jokaisella tulisi olla mahdollisuus omalla ahkeruudellaan kouluttautua ja työskennellä Suomessa niin pitkälle kuin on kykyä ja halua. Koulutuksen tulisi olla maksutonta, yrittäjyyden helpompaa ja ansiotuloverotuksen kannustavampaa.

2) Haluan lisää maailmaa Suomeen ja lisää Suomea maailmalle. Suomesta on tehtävä kansainvälisesti yhä houkuttelevampi paikka investoida, tulla työskentelemään ja yrittämään. Lisäksi suomalaisten kansalaisten ja yritysten kansainvälistymisestä on tehtävä helpompaa. Suomi on aktiivinen Euroopan unionin jäsen ja tulee olemaan aktiivinen NATOn jäsen.

3) Nuoren sukupolven kustannuksella elämiseen on pistettävä stoppi. Haluan jatkaa SYL:n puheenjohtajana aloittamaani työtä nuorten ja opiskelijoiden puolustajana. Valtion velkavuori, ilmastokriisi ja eläkejärjestelmä on korjattava nuoren sukupolven näkökulmasta oikeudenmukaisemmaksi.

+

4) Fanitan Helsinkiä. Mielestäni kansainvälinen Helsinki kilpailee muiden verrokkimaiden pääkaupunkien kanssa, kuten Tukholman ja Kööpenhaminan, eikä suomalaisen maaseudun. Helsinkiläisenä kansanedustajana haluan varmistaa, että pääkaupungin ääni kuuluu eduskunnassa ja näkyy valtion budjetissa.

Jätä kommentti