Ilmastokriisin pysäyttäminen vaatii kestäviä innovaatioita ja kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa

Olen päässyt rakentamaan kestävämpää yhteiskuntaa toimiessani Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtajana ja työskennellessäni pääomasijoittajana muutamassa eri rahastossa. Maapallon kantokyvyn turvaaminen edellyttää sekä kunnianhimoisen ilmastopolitiikan toteuttamista että markkinatalouden hyödyntämistä kestävien innovaatioiden kehittämiseen.

Lähdin ehdolle eduskuntaan, koska haluan varmistaa nykyisille ja tuleville nuorille hyvinvoivan planeetan:

  1. Suomen on pysyttävä hiilineutraalisuustavoitteessaan 2035. Suomen on tärkeä pysyä ilmastonmuutoksen torjunnassa edelläkävijänä. Ilmasto- ja ympäristökriisi on aikamme suurin haaste ja keskeisin sukupolvipoliittinen kysymys. Tähän tavoitteeseen pääseminen edellyttää toimia kaikilla politiikan aloilla.
  2. Uudistetaan energiantuotanto siirtymällä fossiilisista polttoaineista päästöttömiin ja uusiutuviin energianlähteisiin. Helpotetaan tuuli- ja aurinkovoimaloiden lupaprosesseja, rakennetaan pienydinreaktoreita sekä investoidaan vetytalouteen.
  3. Investoidaan tutkimukseen ja kehitykseen sekä tuetaan vihreitä innovaatioita. Slush-tapahtumassa ja pääomasijoittajana työskennellessäni pääsin tutustumaan useisiin kasvuyrityksiin, jotka pyrkivät ratkaisemaan aikamme viheliäimpiä ongelmia, kuten ilmastokriisiä. Joitakin inspiroivia esimerkkejä ovat Spinnova, Paebb ja Volta Greentech. Juuri tämänkaltaisten innovatiivisten kasvuyritysten ratkaisut ovat avainasemassa taistelussa ilmasto- ja ympäristökriisiä vastaan.

Jätä kommentti